in

Vader Frenkie de Jong onthult: ”Valverde had niet met hem gesproken”

Frenkie de Jong FC Barcelona

Het had weinig gescheeld of Frenkie de Jong had afgelopen zomer niet voor FC Barcelona gekozen, maar voor Paris Saint-Germain. De middenvelder stond op het punt om een contract te tekenen in Parijs, maar koos uiteindelijk voor Barcelona, dat zo’n 75 miljoen euro aan Ajax betaalde.

Niet alleen Paris Saint-Germain was in de race, ook Manchester City had een grote kans op de handtekening van de Jong, zo verteld John de Jong, de vader van Frenkie, tegenover het Algemeen Dagblad. “Frenkie zou een beslissing gaan nemen. Het zou Manchester of Parijs worden. Maar hij was er nog niet uit”, zo stelt De Jong senior. “Hij zag Barcelona niet zitten, omdat hij de indruk had dat ze hem niet echt nodig hadden. En dat hij dan op de bank terecht zou komen.” Uiteindelijk reisde voorzitter Josep Bartomeu persoonlijk af naar Amsterdam om de Nederlander te overtuigen.

Een half jaar na zijn transfer wordt De Jong op handen gedragen in Barcelona: “Sinds het seizoen is begonnen, zie ik hier steeds meer mensen met een shirtje van Frenkie lopen. Eigenlijk is dat niet te bevatten. Natuurlijk weet je hoeveel kwaliteit hij als voetballer heeft, maar je moet altijd maar afwachten bij een nieuwe club”, aldus de vader van Frenkie”, die nog een bizarre onthulling deed over Ernesto Valverde. “Voor de voorbereiding op het nieuwe seizoen begon, had de trainer niet één keer met hem gesproken. Nooit.”

What do you think?

Written by BarçaSource

Ademt FC Barcelona en kan je op alle vragen over het FC Barcelona van NU antwoord geven.

Neymar transfer naar FC Barcelona

‘Barcelona mag weer hopen op Neymar dankzij speciale FIFA-regel’

Alle 50 doelpunten van Lionel Messi in 2019