in ,

Barcelona Femení uitgeroepen tot kampioen 2019-2020!

Zeer goed nieuws voor FC Barcelona Femení. De ploeg is vrijdag officieel uitgeroepen tot kampioen van het seizoen 2019-2020! De Primera División Femenina wordt door de Coronacrisis niet meer hervat.

De huidige stand wordt aangehouden als eindklassering. Dat betekent dat FC Barcelona Femení zich voor de vijfde keer in de historie landskampioen mag noemen. De ploeg van Lieke Martens en Stefanie van der Gragt stond het hele seizoen bovenaan en bleek met afstand de beste ploeg van de competitie. Op het moment dat de competitie gestaakt werd waren er 21 wedstrijden gespeeld. De Catalaanse vrouwen stonden bovenaan met een voorsprong van 9 punten op achtervolger Atletico Madrid Femenino. Barcelona won maar liefst 19 duels en twee keer werd er gelijkgespeeld.

Jennifer Hermoso sluit het seizoen af als meest scorende speelster. De Spaanse wist het net maar liefst 23 keer te vinden. Lieke Martens en Stefanie van der Gragt waren beiden eenmaal trefzeker. De Nederlandse speelsters waren een poos niet beschikbaar wegens blessures.

‘Pjanic is al persoonlijk rond met FC Barcelona, bal ligt nu bij Juventus’

In beeld: selectie van FC Barcelona keert terug op het trainingsveld