in

‘Pjanic is al persoonlijk rond met FC Barcelona, bal ligt nu bij Juventus’

Coronacrisis of niet, de clubs zitten niet stil. Alhoewel het allesbehalve zeker is of de transfermarkt op 1 juli haar deuren opent, zijn de clubs al druk bezig met de samenstelling van hun selectie. Ook FC Barcelona. Het begint er sterk op te lijken dat de eerste aanwinst uit Italië komt. Niet Lautaro Martínez, maar Miralem Pjanic zou dicht bij een overstap naar Barcelona zijn.

Volgens het Italiaanse La Gazetta dello Sport heeft de middenvelder van Juventus zelfs al een persoonlijk akkoord bereikt met Barcelona. Het is nu alleen nog wachten op een overeenstemming tussen Barcelona en Juventus. Zoals bekend zijn de Italianen erg gecharmeerd van Arthur. Beide clubs schatten de waarde van Arthur en Pjanic op 60 miljoen euro, waardoor ze bereid zijn een ruildeal te sluiten.

Juventus is er echter nog niet in geslaagd Arthur te overtuigen van een overstap naar Turijn. De Braziliaan is naar eigen zeggen nog lang niet klaar in Barcelona en wil vechten voor zijn plek. Volgens La Gazetta dello Sport heeft Barcelona Arturo Vidal en Ivan Rakitic aangeboden als alternatieven. Beide spelers staan op de nominatie te vertrekken uit Camp Nou.

Vanuit Italië is er meer interesse voor Vidal. Zo zou Antonio Conte, de trainer van Internazionale, erg gecharmeerd zijn van de Chileen. Mocht Juventus niet geïnteresseerd zijn in de komst van Vidal, zou Internazionale dus een serieuze optie zijn. Zeker gezien de verregaande interesse van Barcelona in Lautaro Martínez. Volgens Sport is Internazionale bereid zijn spits voor 60 miljoen euro en in ruil voor twee spelers te laten gaan.

FC Barcelona

Elf speelronden in vijf weken: ‘We gaan 20 juni weer beginnen’

Barcelona Femení uitgeroepen tot kampioen 2019-2020!