in

Arthur neemt met emotionele video afscheid van Barcelona

Hij kwam in de zomer van 2018 over van Grêmio en leek in zijn eerste maanden uit te groeien tot basisspeler en publiekslieveling. De periode van Arthur Melo bij FC Barcelona is echter niet geworden wat ervan werd verwacht. Ruim voor de desastreus verlopen kwartfinale tegen Bayern München en de aanstelling van Ronald Koeman kondigde de club Arthur zijn vertrek naar Juventus aan. De Braziliaan neemt met een emotionele video afscheid van FC Barcelona en Catalonië.

De ‘nieuwe Xavi’ werd hij genoemd. In zijn eerste maanden in dienst van Barcelona leek het er ook echt op dat Arthur hoge ogen zou gooien. De Braziliaan kende weinig aanpassingsproblemen en schitterde tegen onder andere Tottenham Hotspur en Real Madrid. Hij werd overladen met complimenten, maar er was ook kritiek. Zo zou zijn rendement veel te laag zijn. Dat klopte ook. Zijn matige statistieken zouden hem tot zijn laatste minuut in het shirt van Barcelona achtervolgen. Arthur kwam in totaal 72 keer in actie voor de Catalanen. Daarin scoorde hij slechts vier keer en gaf hij ook slechts zes assists.

Daarnaast werd de Braziliaan flink geplaagd door blessures. Alleen al in zijn laatste seizoen liep hij maar liefst acht blessures op. Van een achillespeesprobleem tot een schaambeenontsteking en van een enkelblessure tot ontstoken amandelen. Een waardig afscheid in het shirt van Barcelona kreeg Arthur niet. Hij kwam voor het laatst op 27 juni in actie, in de uitwedstrijd tegen Celta. Dat optreden duurde slechts vier minuten. Dat hij vervolgens geen minuut meer in actie kwam, heeft hij deels aan zichzelf te danken. Hij liet zijn onvrede blijken door zich niet te melden op het trainingsveld toen Barça de voorbereiding op de hervatting van de Champions League startte.

Arthur zal zich snel melden bij Juventus, zijn nieuwe werkgever. Daar gaat hij spelen onder Andrea Pirlo en met Cristiano Ronaldo. Zo verlaat Arthur de ene grootheid (Lionel Messi) voor de andere. De vervanger van Arthur bij Barcelona, Miralem Pjanic, testte afgelopen week positief op het coronavirus. De middenvelder meldt zich daardoor later op het trainingsveld.

What do you think?

Written by Thijs Meijaard

Thijs is de dichter van BarcaSource.nl. Interviews, analyses of uitgebreide verslagen, Thijs draait zijn hand er niet voor om.

Koeman is op zijn plek bij ‘de beste club van de wereld’: ‘Barcelona is mijn thuis’

BREAKING| Messi wil officieel vertrekken bij FC Barcelona