in

CryCry

BREAKING| Messi wil officieel vertrekken bij FC Barcelona

Lionel Messi heeft vanavond zijn vertrekwens bij FC Barcelona bekendgemaakt. De Argentijnse sterspeler wil gebruik maken van de vertrekclausule die in zijn contract staat. Messi kan met deze vertrekclausule zijn contract bij FC Barcelona per direct beëindigen. Het contract van Messi loopt officieel nog door tot de zomer van 2021.

De afgelopen weken werden de geruchten over een vertrek van Messi steeds hardnekkiger. Na de beschamende nederlaag tegen Bayern München in de Champions League (2-8) doken al de eerste berichten over een vertrek van Messi op in de media. Enkele dagen na het Champions League-debacle werd Quique Sétien ontslagen als trainer van de Catalanen, waarna Ronald Koeman vervolgens vrij snel werd aangesteld als zijn opvolger. Koeman ging vorige week meteen in gesprek met Messi om te praten over de toekomst van de Argentijn. In het gesprek met Koeman gaf de 33-jarige aanvaller al aan open te staan voor een vertrek bij de Catalanen. De Spaanse media weet het inmiddels zeker. Messi zou bij het bestuur hebben aangegeven te willen vertrekken.

Ondertussen is het bestuur van FC Barcelona bijeen gekomen om over de kwestie van de Argentijn te praten. Of Messi het bestuur onder druk wil zetten of daadwerkelijk wil vertrekken zullen we in de komende dagen te weten komen.

Messi speelde tot dusver 731 wedstrijden in het shirt van FC Barcelona. Hierin trof hij 634 keer het net en gaf hij 285 assists. In de media werd Messi al in verband gebracht met Manchester City, PSG en Internazionale.

What do you think?

Written by Jelle van Kerkhof

Arthur neemt met emotionele video afscheid van Barcelona

Trincao

Barcelona presenteert Trincão na rumoerige dag