in

Arthur meldt zich niet in Barcelona en lijkt aan te dringen op vroegtijdig vertrek

Arthur Melo begint aan een dribbel in de thuiswedstrijd tegen Celta, die met 4-1 werd gewonnen.

Arthur Melo lijkt aan te dringen op een vroegtijdig vertrek bij FC Barcelona. De 23-jarige Braziliaanse middenvelder, die vanaf volgend seizoen het shirt van Juventus draagt, heeft zich vandaag als enige speler niet gemeld in Barcelona voor de medische testen. Meerdere bronnen maken nu melding dat Arthur niet meer voor FC Barcelona wilt uitkomen. Mocht de Braziliaan zich niet meer melden in Camp Nou, dan heeft hij nu al zijn laatste wedstrijd gespeeld voor de Catalanen.

Arthur maakte enkele weken geleden zijn transfer naar Juventus rond. De Braziliaan was onderdeel in de transferdeal met Miralem Pjanic, die Juventus juist verruilt voor FC Barcelona. Na het afronden van zijn transfer kreeg Arthur geen speelminuten meer van trainer Quique Setien. Zijn laatste minuten lijken daarmee in Vigo te zijn geweest (2-2 tegen Celta de Vigo), waar Arthur enkele minuten voor tijd het veld in kwam voor Riqui Puig.

FC Barcelona neemt het op 8 augustus thuis op tegen Napoli. Het is de returnwedstrijd in de Champions League (in Italië werd de heenwedstrijd 1-1). Of Arthur zich voor 8 augustus heeft aangesloten bij de selectie is onduidelijk. Ook is het nog niet duidelijk welke consequenties het heeft voor Arthur als hij zich niet meer meldt in Spanje. Later daarover meer.

What do you think?

Written by Jelle van Kerkhof

Sabadell gooit promotiedroom Barça B in duigen

Araujo out: mogelijks tekort aan centrale verdedigers