in ,

Elf speelronden in vijf weken: ‘We gaan 20 juni weer beginnen’

FC Barcelona

De hervatting van enkele competities komt steeds dichterbij. In Duitsland rolt de bal alweer vanaf zaterdag 16 mei, terwijl er ook in Spanje serieuze plannen zijn om weer aan de slag te gaan. Sterker nog, volgens Leganés-trainer Javier Aguirre heeft La Liga de beoogde data al gepland.

In gesprek met Marca vertelt Aguirre dat de clubs een brief hebben gekregen van de competitieorganisator. ‘We hebben een datum gekregen voor de start van de competitie: 20 juni beginnen we en vijf weken later zullen we op 26 juli officieel klaar zijn’. De competitie zou worden afgemaakt met twee speelronden in een week. Dat betekent weekend- en midweekse wedstrijden.

FC Barcelona hervat de competitie als koploper. De titelstrijd is echter allesbehalve beslist. De Catalanen hebben een voorsprong van slechts twee punten op Real Madrid. Spelers van beide clubs keerden deze week terug naar de trainingscomplexen voor medische tests. De selectie van Barcelona staat vrijdagochtend voor het eerst in bijna twee maanden weer op het trainingsveld. De trainingen zullen in eerste instantie individueel zijn. Afhankelijk van hoe de de-escalatie van de coronacrisis zich ontwikkelt, wordt besloten wanneer de ploegen weer in groepen mogen trainen.

Om er zeker van te zijn dat elke speler voldoende ruimte heeft, vinden de trainingen in Barcelona plaats op drie verschillende velden. Daarnaast moeten de spelers zich thuis al in trainingspak kleden en verlaten ze na hun laatste oefening direct het trainingscomplex.

https://twitter.com/FCBarcelona/status/1258466352861450241?s=20

‘Komst van Coutinho moet ambities Engelse middenmoter kracht bijzetten’

‘Pjanic is al persoonlijk rond met FC Barcelona, bal ligt nu bij Juventus’