in

‘Komst van Coutinho moet ambities Engelse middenmoter kracht bijzetten’

De kans dat Philippe Coutinho naar Engeland vertrekt, wordt steeds groter. Waar eerder clubs als Manchester United en Chelsea al interesse toonden in de Braziliaan, zou nu ook Newcastle United zijn situatie in de gaten houden. Ja, je leest het goed. De huidige nummer dertien van Engeland heeft torenhoge ambities.

De club staat op het punt gekocht te worden door de Amerikaan Hanry Mauriss of Mohammed bin Salman, sinds juni 2017 de kroonprins van Saoedi-Arabië. Beide zijn bereid een investering te doen van zo’n 300-400 miljoen euro. Met dat geld wil Newcastle United aanhaken bij de Engelse top. De club wil eerst een trainer van naam aanstellen, alvorens het met miljoenen smijt op de transfermarkt. Mauricio Pochettino moet de nieuwe trainer worden. De Argentijn is sinds zijn ontslag als trainer van Tottenham Hotspur clubloos.

Zodra Pochettino is aangesteld als nieuwe trainer, wil de club zaken doen met FC Barcelona, aldus Mundo Deportivo. Pochettino en Coutinho kennen elkaar van hun gezamenlijke periode bij Espanyol. Daarnaast wilde de Argentijn de aanvallende middenvelder ook al naar Tottenham Hotspur halen.

Coutinho-fcbarcelona
Philippe Coutinho, hier nog in actie namens FC Barcelona. Keert hij komende zomer terug naar de Premier League?

Duurste speler in de clubgeschiedenis

Coutinho maakte aan het begin van 2018 de overstap van Liverpool naar Barcelona. De Catalanen betaalden 120 miljoen euro, waarmee de Braziliaan in één klap de duurste speler in de clubgeschiedenis werd. Hij wist de torenhoge verwachtingen echter niet waar te maken en komt dit seizoen op huurbasis uit voor Bayern München. De Duitsers kunnen hem voor 120 miljoen euro definitief overnemen, maar zullen geen gebruik maken van die optie. In 22 competitiewedstrijden kwam hij tot 8 doelpunten en 6 assists, maar ook in Zuid-Duitsland is hij niet zeker van zijn plek.

Alhoewel Quique Setién een liefhebber is van Coutinho, is het geen geheim dat de clubleiding hem liever kwijt dan rijk is. Door de financiële gevolgen van de coronacrisis, kan Barcelona het geld goed gebruiken. Daarnaast strijdt de club om de handtekening van Lautaro Martínez en de terugkeer van Neymar. Mocht Newcastle United serieus werk willen maken van Coutinho, moet de club diep in de buidel tasten. Barcelona vraagt volgens Mundo Deportivo 100 miljoen euro voor de Braziliaan.

Vertrekt Coutinho daadwerkelijk naar Newcastle United, wordt hij de duurste aanwinst in de geschiedenis van The Magpies. Die eer is nu nog voor Joelinton. De Braziliaan kwam in de zomer van 2019 voor 44 miljoen euro over van TSG Hoffenheim.

Corona FC Barcelona

Selectie Barcelona hervat training na coronatest

FC Barcelona

Elf speelronden in vijf weken: ‘We gaan 20 juni weer beginnen’