in ,

FC Barcelona Femení slaat aanval concurrent Atletico Madrid af

FC Barcelona Femení heeft een aanval van concurrent Atletico Madrid Femenino afgeslagen. Beide ploegen speelden zaterdagmiddag met 0-0 gelijk in de Spaanse hoofdstad.

Trainer Lluis Cortés hield Stefanie van der Gragt op de bank, maar Lieke Martens mocht de hele wedstrijd meedoen. Het eerste gevaar in de wedstrijd kwam ook van de Nederlandse, die haar schot gekeerd zag worden door keepster Lolo Gallardo. Vlak daarna was de thuisploeg dicht bij de openingstreffer. Meseguer raakte de paal en dus bleef het 0-0. Asisat Oshoala, Mariona Caldentey en Marta Torrejon waren nog dichtbij namens Barcelona, maar de teams zochten de kleedkamers op met een 0-0 stand.

Na rust bleef Barcelona Femení de bovenliggende partij. Maar doelvrouw Gallardo bleek niet te passeren. Ook Jennifer Hermoso en Candela wisten de score niet te openen.

Zo komt er een einde aan de zegereeks van Barcelona Femení in de competitie. De Catalaanse vrouwen wisten maar liefst vijfiten (!) wedstrijden op rij. Ondanks het puntverlies doet de koploper prima zaken. Het verschil met achtervolger Atletico Madrid Femenino blijft negen punten.

FC Barcelona is koppositie kwijt na overwinning Real Madrid

Rodrigo Moreno

‘Barcelona stopt onderhandelingen Rodrigo en neemt contact op met Ajax’