in

FC Barcelona is koppositie kwijt na overwinning Real Madrid

FC Barcelona moet de komende tijd in de achtervolging in de competitie. Real Madrid maakte dankbaar gebruik van de nederlaag van Barcelona op bezoek bij Valencia. De Madrilenen zegevierden zondagavond met 0-1 op bezoek bij Valladolid.

FC Barcelona ging zaterdag met 2-0 onderuit bij Valencia. De Catalanen maakten een ongekend slechte indruk. Alhoewel Real Madrid geen overtuigende indruk maakte op bezoek bij Valladolid, wist het wel ‘gewoon’ te winnen.

Een doelpunt van Nacho in de 78e minuut was genoeg voor de driepunter en de koppositie. Door de nederlaag van Barcelona en de overwinning van Madrid is het verschil tussen de rivalen nu drie punten in het voordeel van de Madrilenen.

Real Madrid en FC Barcelona ontmoeten elkaar op 1 maart in Madrid. De eerste Clásico van dit seizoen eindigde in een 0-0 gelijkspel.

Belangrijke speelronde

Real Madrid is FC Barcelona ook op doelsaldo voorbijgestreefd: +26 tegenover +25. Real Madrid ontvangt komend weekend Atlético Madrid, de nummer vijf van Spanje. Het elftal van Diego Simeone kwam niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen laagvlieger Leganés. FC Barcelona ontvangt in eigen huis Levante. Eerder dit seizoen ging Barcelona met 3-1 onderuit op bezoek bij Levante.

De top drie in Spanje wordt gecompleteerd door Sevilla. De nummer drie won door doelpunten van Luuk de Jong en Nolito met 2-0 van Granada.

https://twitter.com/LaLiga/status/1221553739598790657?s=20

Club en spelers staan stil bij het overlijden van basketbal-legende Kobe Bryant

FC Barcelona Femení slaat aanval concurrent Atletico Madrid af