in ,

Club en spelers staan stil bij het overlijden van basketbal-legende Kobe Bryant

De sportwereld staat uitgebreid stil bij het overlijden van Kobe Bryant. De voormalig-basketballer, algemeen beschouwd als een van de grootste spelers aller tijden, kwam zondagochtend Amerikaanse tijd om bij een helikopterongeluk. Ook FC Barcelona reageert vol ongeloof op het plotselinge nieuws.

De club laat via de officiële kanalen weten geschrokken te zijn door het overlijden van Kobe Bryant. FC Barcelona noemt hem een voorbeeld voor iedereen, zowel op als naast het veld. De condoleances gaan uit naar zijn familie en geliefden. Naast de club hebben ook verschillende spelers van zich laten horen op social media. Zo plaatste Arthur Melo zondagavond een bericht op Twitter met de tekst ‘R.I.P. Legend’ en zegt Ivan Rakitic ‘het niet te kunnen geloven’. Lionel Messi zegt op zijn Instagram en Facebook geen woorden te hebben voor het overlijden van Bryant. De Argentijn vond het een genoegen om hem te ontmoeten en bewaart mooie herinneringen aan de momenten die ze samen deelden.

Neymar, die van de zomer van 2013 tot en met die van 2017 voor FC Barcelona speelde, droeg zondagavond zijn tweede doelpunt tegen Lille op aan de voormalig-basketballer. De Braziliaanse ster van Paris Saint-Germain mocht aanleggen voor een strafschop, benutte die en maakte met zijn handen het gebaar ’24’, het nummer waarmee Bryant furore maakte als basketballer.

In 2017 was Barcelona op trainingskamp in Los Angeles. Bryant, die er nooit een geheim van maakte groot fan te zijn van de Catalaanse ploeg, maakte van de gelegenheid gebruik om een training te bezoeken. Uit handen van Andrés Iniesta kreeg de basketbal-legende een shirt van FC Barcelona met zijn naam en rugnummer.

Bryant wordt algemeen beschouwd als een van de beste basketballers aller tijden. Hij speelde zijn hele loopbaan voor Los Angeles Lakers, waarmee hij vijf keer NBA-kampioen werd. Daarnaast was hij achttienvoudig All Star en won hij met Amerika in 2008 en 2012 olympisch goud. Bryant zette in 2016 een punt achter zijn loopbaan. Dat deed hij met een puntentotaal van 33.643. Met dat totaal is hij vierde op de topscorerslijst aller tijden. Hij werd zaterdag nog gepasseerd door Le Bron James.

Het helikopterongeluk vond 19.00 uur Nederlandse tijd plaats. Samen met acht andere inzittenden overleefde hij de crash dus niet. Volgens verschillende media zou ook Bryant zijn 13-jarige dochter Gianna Maria Onore Bryant zijn overleden bij de crash.

Barcelona kansloos onderuit bij Valencia

FC Barcelona is koppositie kwijt na overwinning Real Madrid