in ,

Alleen een wonder kan FC Barcelona nog aan de titel helpen

Met nog slechts twee wedstrijden op het programma en een achterstand van vier punten op Real Madrid, lijkt een nieuwe landstitel voor FC Barcelona niet meer dan een utopie. De Catalanen moeten donderdagavond zelf zien te winnen van Osasuna en hopen dat Real Madrid punten verspeelt. De kans op dat laatste lijkt echter nihil.

Het is nog pas een maand geleden dat FC Barcelona leek af te stevenen op haar derde opeenvolgende landstitel. In de tussentijd kwam de ploeg maar liefst negen keer in actie. Bij de hervatting van de competitie genoten de Catalanen nog een voorsprong van twee punten ten opzichte van Real Madrid. Quique Setién en zijn mannen schoten met overwinningen tegen RCD Mallorca en Leganés uit de startblokken, maar moesten na een teleurstellend gelijkspel tegen Sevilla pas op de plaats maken. Een gelijkspel op bezoek bij de nummer drie kan uiteraard gebeuren, maar een week later ging het weer mis. Barça gaf tegen Celta een 2-1 voorsprong uit handen.

Een ezel stoot zichzelf niet tweemaal aan dezelfde steen, luidt het. Het Barcelona van Setién vormt echter een uitzondering op die regel, want een aantal dagen na het puntenverlies tegen Celta gaf het wederom een 2-1 voorsprong uit handen, dit keer tegen Atlético Madrid. Omdat Real Madrid al haar wedstrijden ‘gewoon’ won, bogen Los Blancos de achterstand van twee punten al snel om in een voorsprong van vier punten.

Antoine Griezmann was met een fabelachtig doelpunt de grote man bij FC Barcelona in het duel met Villareal.

Villareal

Donderdagavond kan het elftal van Zinedine Zidane een ijzersterke reeks van negen overwinningen op rij verzilveren met de eerste landstitel sinds 2017. Dan moet het in eigen huis wel zien te winnen van Villareal, dat onlangs nog onderuit ging tegen Barça. Villareal en Barcelona kunnen een klein beetje hoop putten uit de eerste confrontatie dit seizoen. Daarin hield de huidige nummer vijf van de competitie Real Madrid op een 2-2 gelijkspel. De laatste vijf onderlinge ontmoetingen in de Spaanse hoofdstad leverden Villareal vijf punten op.

  • 2018/2019: Real Madrid-Villareal 3-2
  • 2017/2018: Real Madrid-Villareal 0-1
  • 2016/2017: Real Madrid-Villareal 1-1
  • 2015/2016: Real Madrid-Villareal 3-0
  • 2014/2015: Real Madrid-Villareal 1-1

Zelf moet Barcelona vanavond nog maar eens zien te winnen van Osasuna. Eerder dit seizoen kwam de ploeg van toenmalig trainer Ernesto Valverde op bezoek bij de huidige nummer elf niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Mochten de Catalanen vanavond zegevieren en de Madrilenen punten verspelen, komt het voor beide ploegen aan op de laatste speeldag. Dan gaat Barça op bezoek bij Alavés en Real bij Leganés.

Resterend programma Real Madrid en FC Barcelona:

  • 16-7, 21:00 uur: Real Madrid-Villareal, FC Barcelona-Osasuna
  • 19-7, 21.00 uur: Leganés-Real Madrid, Alavés-FC Barcelona

What do you think?

Written by Thijs Meijaard

Thijs is de dichter van BarcaSource.nl. Interviews, analyses of uitgebreide verslagen, Thijs draait zijn hand er niet voor om.

Alaba blijft een interessante optie voor FC Barcelona

Real Madrid kampioen na teleurstellende avond in Camp Nou