in ,

Peréz: ‘Barcelona heeft me niet de uitleg gegeven waar ik recht op had’

Het vertrek van Carles Peréz bij FC Barcelona was gerust verrassend te noemen. De aanvaller trok de deuren in Barcelona achter zich dicht en vertrok naar AS Roma. Daar maakt hij het seizoen op huurbasis af, alvorens Roma hem officieel overneemt. Peréz leek begin dit seizoen af te stevenen op een basisplaats in Barcelona, maar kreeg van Quique Setién te horen dat er geen plek voor hem was. Dat deed hem pijn.

‘Het is moeilijk uit te leggen waarom zelfs ik niet weet wat er is gebeurd’, vertelde Peréz in gesprek met Mundo Deportivo. ‘Barcelona heeft me niet de uitleg gegeven waar ik recht op had. De trainer (red: Setién) vertelde me dat hij geen beroep op mij zou doen omdat hij voldoende mogelijkheden heeft in de voorhoede. Dat werd me tien dagen voor het sluiten van de transfermarkt verteld. Maar Barcelona is mijn verleden, AS Roma mijn heden en ik wil hier uitgroeien tot een belangrijke kracht.’

Ernesto Valverde liet Peréz begin dit seizoen debuteren in de hoofdmacht. De 22-jarige aanvaller stond vijf keer aan de aftrap en maakte indruk door te scoren tegen Real Betis en twee assists te leveren tegen Osasuna. Toch was Setién niet voldoende overtuigd van zijn kwaliteiten. De nieuwe trainer deed slechts één keer beroep op hem. Ansu Fati kreeg van Setién de voorkeur.

‘Natuurlijk doet het pijn. Meer dan wat dan ook. Ik ben iemand die alles voor de club heeft gegeven sinds mijn jeugd. Het was mijn droom om het eerste elftal te halen. Daar ben ik in geslaagd, maar het is zonder reden van me afgenomen. Maar ik koester geen wrok. Ik ben Barcelona dankbaar voor alles.’

Napoli wint generale repetitie voor clash met FC Barcelona

Oshoala leidt Barcelona Femení met hattrick langs Logroño