in , ,

FC Barcelona laat Carles Pérez op huurbasis vertrekken naar AS Roma

Het hing al een tijdje in de lucht, maar de overgang van Carles Pérez naar AS Roma is officieel. In tegenstelling tot eerdere berichten gaat het in eerste instantie om een verhuur van de jonge aanvaller.

Dat melden zowel FC Barcelona als AS Roma donderdagmiddag. De Italianen betalen één miljoen euro om het komende half jaar gebruik te maken van Perez. In de deal is ook een optie opgenomen voor een definitieve transfer. De Romeinen moeten de aanvaller in de zomer overnemen voor elf miljoen euro. Dit bedrag kan dan met 3,5 miljoen euro oplopen door meerdere bonussen. Barcelona houdt dan wel een eerste optie om hem terug te halen.

Carles Pérez debuteerde op 19 mei 2019 tijdens het duel met Eibar in het eerste elftal van Barcelona. De aanvaller deed in het huidige seizoen twaalf keer mee met de Spaanse grootmacht. In de wedstrijden die hij speelde, maakte hij geen slechte indruk. Zo was hij onder meer trefzeker tijdens het bezoek aan Inter in de groepsfase van de Champions League. Barcelona won dat duel met 1-2.

AS Roma is de huidige nummer vier van Italië. In de Europa League moet de ploeg over een kleine maand zien af te rekenen met het Belgische Gent.

https://twitter.com/ASRomaEN/status/1222838738721673221

Zo begonnen Setién zijn drie voorgangers aan hun periode bij FC Barcelona

Riqui Puig

Setién heeft Puig wederom niet nodig: dit zijn de 18 namen voor Leganés