in

Napoli wint generale repetitie voor clash met FC Barcelona

Wie denkt dat FC Barcelona in crisis verkeert, moet het seizoen van Napoli eens onder de loep nemen. De Italianen dongen voorafgaand het seizoen naar de titel, maar staan op een teleurstellende zesde plaats. Dinsdag staan Napoli en Barcelona tegenover elkaar in de achtste finale van de Champions League. Het elftal van Gennaro Gattuso won vrijdagavond de generale repetitie van Brescia met 1-2.

Napoli presenteerde in de zomer van 2019 vol trots Hirving Lozano als nieuwe speler. De Mexicaan kwam voor een bedrag van 40 miljoen euro over van PSV. Met de miljoenentransfer bevestigde Napoli nog maar eens de rol als grootste uitdager van Juventus. De start van Lozano was met onder meer een doelpunt op bezoek bij de Oude Dame veelbelovend. Napoli leek de titelambities eindelijk waar te maken. Ook in de Champions League schoot de ploeg uit de startblokken. Titelverdediger Liverpool werd op een 2-0 nederlaag getrakteerd.

Het ging echter snel bergafwaarts met Gli Azzurri. Het elftal van toenmalig trainer Carlo Ancelotti liet steeds meer steken vallen en zakte ver weg op de ranglijst. Alhoewel Ancelotti zich wel wist te plaatsen voor de achtste finales van de Champions League, moest hij plaatsmaken voor Gennaro Gattuso. Onder de oud-middenvelder van AC Milan ging het de eerste weken niet veel beter. De ommekeer kwam op 26 januari. Napoli versloeg Juventus met 2-1. Sindsdien heeft de ploeg de weg omhoog gevonden. Met een achterstand van twintig punten op Juventus is de titel uit zicht, maar de club heeft de plekken die recht geven op Champions League voetbal weer in het vizier.

https://twitter.com/sscnapoli/status/1230973213808746496?s=20

Prachtdoelpunt van Fabián Ruiz

Vrijdagavond won Napoli voor de vijfde keer op rij. Op bezoek bij Brescia kwamen Gattuso en zijn mannen in de eerste helft op achterstand, maar stelden ze in de tweede helft de orde op zaken. Doelpunten van Lorenzo Insigne en Fabián Ruiz bezorgden de ploeg de overwinning. Bekijk hieronder de samenvatting van de wedstrijd tussen Brescia en Napoli.

Martin Braithwaite debuteert in wedstrijdselectie FC Barcelona

Peréz: ‘Barcelona heeft me niet de uitleg gegeven waar ik recht op had’