in

Martin Braithwaite debuteert in wedstrijdselectie FC Barcelona

Martin Braithwaite kan zaterdagmiddag in de thuiswedstrijd tegen Eibar zijn eerste minuten maken voor FC Barcelona. De kersverse aanwinst is opgenomen in de selectie voor het duel met de nummer zestien van Spanje. Clément Lenglet keert terug na een schorsing.

Braithwaite werd donderdagavond gepresenteerd als speler van FC Barcelona. Hij komt over van laagvlieger Leganés, dat 18 miljoen euro ontvangt van de Catalanen. Vrijdagmiddag stond Braithwaite voor de eerste keer op het trainingsveld. Het debuut van Braithwaite in de wedstrijdselectie gaat ten koste van Rey Manaj. De Albanees debuteerde tegen Getafe in de wedstrijdselectie, maar kwam niet in actie.

Clément Lenglet

Quique Setién kan ook weer een beroep doen op Clément Lenglet. De Fransman werd in de wedstrijd tegen Real Betis met rood van het veld gestuurd, waardoor hij het duel met Getafe aan zich voorbij moest laten gaan. Lenglet werd in die wedstrijd vervangen door Samuel Umtiti. De verwachting is dat Lenglet tegen Eibar ‘gewoon’ aan de aftrap staat.

FC Barcelona-Eibar begint morgen om 16:00 uur. Bij een overwinning nemen de Catalanen voor in ieder geval enkele uren de koppositie over van Real Madrid. De Madrilenen komen morgenavond in actie tegen Levante.

VIDEO: Achter de schermen bij Braithwaite zijn eerste dag als speler van FC Barcelona

Napoli wint generale repetitie voor clash met FC Barcelona