in

WINWIN OMGOMG

Het miljoenen imperium van Martin Braithwaite

FC Barcelona is een van de clubs die veel investeert in salarissen, iets wat het bestuur van Joan Laporta op dit moment aan het bijstellen is om het hoofd boven water te houden. Ondanks de hoge salarissen die voetballers ontvangen, heeft de overgrote meerderheid het geld in diverse investeringen gestoken om nog meer vermogen te genereren.

De lijst is eindeloos: Gerard Piqué, Leo Messi, Antoine Griezmann … Maar in de afgelopen uren is volgens Esport 3 bekend geworden dat Martin Braithwaite de tweede Barça-speler is – achter aanvoerder Messi – die op de lijst van de rijkste sporters van Forbes staat. Zijn investeringen werpen hun vruchten af.

De Deen neemt een prominente plaats in op de lijst dankzij zijn bedrijven, die miljoenen dollars opbrengen. Hij heeft een gezamenlijk vastgoedbedrijf met zijn oom met een marktwaarde van 250 miljoen dollar. Iets wat weinigen wisten vanwege zijn minimale mediaoptredens.

https://twitter.com/FCBarcelona_cat/status/1412814932484231181

Martin’s oom, Philip Michael , is een makelaar in onroerend goed in de Verenigde Staten. Zijn bedrijf heeft ongeveer 1.500 eigendommen van allerlei panden en heeft er nog eens 500 in aanbouw en ontwikkeling. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Manhattan, New York. Samen met zijn vader en Philip is het bedrijf van Braithwaite door de jaren heen gegroeid tot een miljoenenbedrijf.

Nog meer bedrijven

Braithwaite’s zaken houden niet alleen op bij het vastgoedbedrijf. Naast onroerend goed heeft hij samen met zijn vrouw, Anne Laure Louis, een kledingbedrijf, Trente, dat in Frankrijk een omzet van tientallen miljoenen dollars heeft. Daarnaast heeft Braithwaite sinds kort een eigen vegan restaurant in Gavà beach.

Junior Firpo tijdens de persconferentie in Miami

FC Barcelona weet Firpo officieel te slijten aan Premier League-club

Akieme Barcelona B

Uitverkoop bij Barcelona: Akieme naar Almeria