Coutinho bezorgt Brazilië uitstekend begin op de Copa América

Brazilië is uitstekend begonnen aan de Copa América in eigen land. In de jacht op de eerste eindzege sinds 2007 rekenden de Brazilianen in hun eerste groepswedstrijd af met Bolivia: 3-0. Philippe Coutinho deed met twee doelpunten van zich spreken.

Brazilië werd voorafgaand het toernooi bestempeld als de torenhoge favoriet voor de eindzege, maar moest in de voorbereiding een grote streep zetten door Neymar. De sterspeler viel uit in de oefenwedstrijd tegen Qatar. Een dag later werd bekend dat de vedette de Copa América aan zich voorbij moest laten gaan. Ook voor Arthur kwam de eerste groepswedstrijd nog te vroeg. Desondanks begon Brazilië vannacht met veel sterren aan de aftrap. Het werd uiteindelijk de wedstrijd van Coutinho.

Coutinho staat op

De Brazilianen begonnen stroef aan de wedstrijd en hadden het lastig met het defensieve spel van Bolivia. Beide ploegen gingen dan ook rusten met 0-0. Na de rust ging het echter los. Vijf minuten na rust was het voor de eerste keer raak. Na een handsbal van een Bolivian kreeg Brazilië een strafschop toegewezen, die door Coutinho werd benut. Coutinho, die een teleurstellend seizoen kende in Barcelona, was ook de maker van de 2-0. Een voorzet van Roberto Firmino kopte hij uitstekend binnen.

Everton deed nog een duid in het zakje door tien minuten voor tijd de 3-0 binnen te werken. Zo kent Brazilië een goede start op de Copa América. In het restant van de groepsfase nemen de Goddelijke Kanaries het op tegen Peru en Venezuela.

Stoelriemen vast: de Copa América gaat vannacht van start