in

Rake strafschoppen behoeden Brazilië voor vroege Copa-uitschakeling

Brazilië heeft zich vannacht met alle moeite geplaatst voor de halve finales van de Copa América. Dat deed het gastland ten koste van Paraguay. In de reguliere en extra speeltijd vielen er geen doelpunten, waardoor een zenuwslopende strafschoppenserie de beslissing moest brengen.

Bondscoach Tite moest op de nodige plekken sleutelen aan zijn elftal. Zo kon hij geen beroep doen op middenvelders Fernandinho en Casemiro, en aanvaller Richarlison. Laatstgenoemde is geveld door de besmettelijke ziekte de bof. Philippe Coutinho en Arthur verschenen wel aan de aftrap. De Brazilianen hadden hadden het ondanks een veldoverwicht heel lastig met de defensief ingestelde Paraguayanen. Daar veranderde de Paraguayaanse rode kaart na een uur spelen niets aan. Na 120 minuten was er nog niet gescoord. Strafschoppen moesten dus voor de beslissing zorgen.

Het werd een zenuwslopende strafschoppenserie. Roberto Firmino was de enige aan Braziliaanse zijde bij wie het vizier niet op scherp stond. Gelukkig voor Brazilië faalde Paraguay twee keer vanaf de strafschopstip. Gabriel Jesus bezorgde zijn land uiteindelijk de overwinning en een halve finale-plek.

Brazilië hoopt tegen Paraguay volgende stap richting goud te zetten

Messi en Argentinië scharen zich bij laatste vier op de Copa América