in ,

Peru stunt en plaatst zich ten koste van Chili voor Copa América-finale

Peru heeft vannacht voor een enorme stunt gezorgd in de strijd om de Copa América. In de halve finale van het Zuid-Amerikaanse kampioenschap was het met maar liefst 0-3 te sterk voor titelhouder Chili.

Peru plaatste zich met slechts twee punten voor de kwartfinales van de Copa América. De Peruanen verloren in de laatste groepswedstrijd nog met 5-0 van Brazilië, maar plaatsten zich als beste nummer drie toch voor de volgende ronde. In de kwartfinales rekenden ze na strafschoppen af met Uruguay. Chili rekende in de kwartfinales nog af met favoriet Colombia en niets leek een derde finale op rij nog in de weg te staan.

Daar dacht Peru dus anders over. Chili, dat uiteraard begon met Arturo Vidal en voormalig Barcelona-speler Alexis Sánchez, sloeg een enorme flater. Nog voor het verstrijken van de eerste helft keken Vidal en zijn manschappen al tegen een 0-2 achterstand aan. In de slotminuten van de wedstrijd maakte Paolo Guerrero er nog 0-3 van.

Zodoende plaatst Peru zich voor de finale van de Copa América, waarin het land aantreedt tegen de grote favoriet Brazilië. De Brazilianen waren in de nacht van dinsdag op woensdag nog met 2-0 te sterk voor het Argentinië van Lionel Messi. Voor Chili rest de wedstrijd om de derde plek tegen Argentinië.

Martens en Van der Gragt met Oranje naar historische WK-finale

Barcelona start nieuwe seizoen tegen Bilbao, eerste clasico in oktober