in , ,

Martens en Van der Gragt met Oranje naar historische WK-finale

Het is Lieke Martens en Stefanie van der Gragt gelukt! De speelsters van Barcelona Femení gaan met de Oranje Leeuwinnen de finale van het WK spelen. Zweden werd in de halve eindstrijd met 1-0 verslagen.

De Oranje Leeuwinnen speelden niet hun beste wedstrijd van het toernooi. Het tempo lag laag en er waren veel slordigheden bij Nederland, waar Martens en Van der Gragt in de basis stonden. De grootste mogelijkheden voor rust waren voor Zweden, maar keepster Sari van Veenendaal hield de ploeg op de been.

De tweede helft begon zonder Lieke Martens. De aanvalster werd in de rust vervangen door Jill Roord. Het niveau van de wedstrijd werd niet beter, maar het bleef enorm spannend. Ook nu waren de beste mogelijkheden voor de Scandinaviërs, maar gescoord werd er niet. Uiteindelijk moest een verlenging de beslissing brengen. Daarin toonde Oranje dat het wel goed zit met de vechtlust. De beloning volgde in de bevrijdende openingstreffer. Jackie Groenen plaatste de bal in de verre hoek. Dit bleek hét doelpunt dat de Oranje Leeuwinnen naar de eerste WK-finale bracht.