in ,

Barcelona start nieuwe seizoen tegen Bilbao, eerste clasico in oktober

FC Barcelona weet wie de eerste tegenstander is in het nieuwe seizoen van La Liga. De Spaanse voetbalfederatie en de organisator van de competitie, La Liga, hebben donderdagmiddag het programma bekend gemaakt. De Catalanen gaan in de eerste speelronde op bezoek bij Athletic Bilbao. FC Barcelona speelt de eerste clasico op 27 oktober.

Voor FC Barcelona begint het nieuwe seizoen op zondag 14 juli. Dan begint Ernesto Valverde met zijn selectie aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen, waarin het opnieuw op zoek gaat naar de titel in de Liga. De Catalanen spelen de eerste speelronde van de Liga in San Mamés in het weekend van 18 augustus. In het weekend van 24 mei speelt FC Barcelona de laatste wedstrijd van het seizoen tegen Deportivo Alavés.

Clasico’s

Uiteraard kijken de echte Barça-fans alweer uit naar de twee clasico’s van komend seizoen. Grote veranderingen zijn er daarin niet ten opzichte van vorig jaar. Wederom staat de eerste clasico eind oktober (27e) op het programma. in de tiende speelronde komt Real Madrid naar Camp Nou. Afgelopen jaar zorgde Barcelona in eigen huis voor crisis bij Real Madrid. De concurrent werd met 5-1 verslagen.

In het eerste weekend van maart treffen FC Barcelona en Real Madrid elkaar in Santiago Bernabeu. Ook daar wist FC Barcelona afgelopen seizoen te winnen (0-1).

Het volledige schema (onder voorbehoudt) check je hier

Peru stunt en plaatst zich ten koste van Chili voor Copa América-finale

Barcelona Femení haalt opnieuw oude bekende binnen