in

Chili stunt en stuurt Colombia na strafschoppen naar huis

Chili heeft zich vannacht verzekerd van een plek bij de laatste vier op de Copa América. Arturo Vidal en zijn landgenoten waren na strafschoppen te sterk voor Colombia. Door de overwinning is Chili nog steeds in de race voor de derde Copa América-eindzege op rij.

Beide ploegen kenden een sterke groepsfase. Colombia wist alle drie de groepswedstrijden te winnen zonder ook maar één tegendoelpunt te incasseren. Chili eindigde weliswaar als tweede in groep C, maar veegde de vloer aan met Japan (4-0) en Ecuador (1-0). Beide ploegen begonnen in hun sterkste opstelling aan de kwartfinale. Dat betekende een basisplaats voor Arturo Vidal en voormalig-Barcelona speler Alexis Sánchez, die met een rake strafschop zijn land naar de overwinning en halve finales schoot. In de halve finales treft Chili de winnaar van de kwartfinale tussen Uruguay en Peru.

Uitzinnige vreugde bij de spelers van Chili na de beslissende strafschop van Alexis Sánchez.

Eerder wisten Brazilië en Argentinië zich al te plaatsen voor de halve finales van het Zuid-Amerikaanse landskampioenschap. Brazilië deed dat door na strafschoppen af te rekenen met Paraguay, terwijl Argentinië vrijdagavond met 2-0 te sterk was voor Venezuela. Lionel Messi kwam niet tot scoren voor de Argentijnen.

Written by Thijs Meijaard

Thijs is de dichter van BarcaSource.nl. Interviews, analyses of uitgebreide verslagen, Thijs draait zijn hand er niet voor om.

Messi en Argentinië scharen zich bij laatste vier op de Copa América

Oranje Leeuwinnen naar halve finale WK; Van der Gragt trefzeker