Ajax neemt met heerlijke beelden afscheid van Frenkie de Jong

Frenkie de Jong interview

Morgen begint de zevende maand van het jaar en dat betekent dat er binnen de voetbalwereld de nodige mutaties zullen plaatsvinden. Zo is Frenkie de Jong vanaf morgen officieel speler van FC Barcelona. De Nederlander, die de afgelopen seizoenen indruk maakte in het shirt van Ajax, tekende in januari al een meerjarig-contract bij de Spaanse grootmacht. Dat Ajax de geliefde De Jong zal missen is zeker. Dat hij bij Barcelona uit zal groeien tot een publiekslieveling, zal de komende maanden moeten blijken. Met een schitterend filmpje neemt Ajax vandaag afscheid van De Jong. Kijken dus!

Frenkie de Jong speelde op 15 mei zijn laatste officiële wedstrijd voor Ajax. Ruim een week na de pijnlijke uitschakeling door Tottenham Hotspur in de halve finale van de Champions League, nam De Jong afscheid met het binnenhalen van de landstitel. Tien dagen voor het feestje in Doetinchem, veroverde Ajax al de KNVB-Beker. In de finale wonnen de Amsterdammers met 0-4 van Willem II, de club waar De Jong zijn eerste stappen zette in het betaald voetbal.

Niet lang na de huldiging van de Ajax-selectie op het Museumplein in Amsterdam meldde De Jong zich bij het nationale elftal. Voor Nederland en De Jong stonden namelijk de finales van de Nations League op het programma. Nederland drong door tot de finale, waarin Portugal met 1-0 te sterk was.

De verwachting is dat De Jong op zeer korte termijn officieel wordt gepresenteerd als speler van Barcelona. SPORT meldde dat zijn presentatie gepland staat voor 5 juli, maar dat is nog niet officieel bevestigd.

Suárez naar huis: vier Barcelona-spelers strijden om finaleplaats

Denis Suarez

Denis verlaat Barcelona definitief voor Celta