Martens leidt met doelpunt ruime zege Barcelona Femení in

Barcelona Femení heeft donderdag nog maar weer eens drie punten bijgeschreven in de competitie. In een zonnig Estadi Johan Cruyff werd Sporting Huelva met 5-0 aan de kant gezet. Lieke Martens had een aandeel in de ruime zege.

De Nederlandse aanvalster mocht in de basis beginnen en in de 22e minuut zorgde zij voor de openingstreffer. Niet lang daarna lag de bal voor de tweede keer in het net en ditmaal was het Jennifer Hermoso die succesvol was in de afwerking. Helemaal beslist was het nog niet, maar duidelijk was wel dat Barcelona Femení hard op weg ging naar een overwinning.

De Catalaanse vrouwen wisten na rust verder weg te lopen bij de bezoekers. Aitana Bonmati maakte in de 64e minuut een einde aan het kleine beetje hoop bij Huelva op een goed resultaat. Vervolgens leek het lange tijd erop dat 3-0 de eindstand zou worden. Maar in de slotfase kon de thuisploeg nog twee keer toeslaan. Asisat Oshoala en Marta Torrejon wisten op de valreep nog voor de 4-0 en 5-0 te zorgen.