in ,

Verkoop Todibo levert FC Barcelona miljoenen op

Todibo presentatie

FC Barcelona heeft goede zaken gedaan met de transfer van Jean-Clair Todibo naar OGC Nice. De Franse club heeft FC Barcelona gemeld dat het gebruik zal maken van het recht om Jean-Clair Todibo, die sinds januari op huurbasis uitkwam voor de Franse club, definitief over te nemen. Barcelona houdt miljoenen over aan de transfer.

Nice betaalt 8.5 miljoen euro voor Todibo, die bij FC Barcelona nooit een vaste waarde werd. Daarnaast zal de Franse club nog eens 7 miljoen euro aan variabelen betalen aan de Catalaanse club. Dat komt neer op een slordige 15.5 miljoen euro. En dat terwijl Barça het talent in 2019 voor slechts 1 miljoen euro over nam van Toulouse. FC Barcelona kan bij een eventueel transfer van Todibo ook nog eens een percentage van de transfer verwelkomen.

Tijdens Todibo’s periode bij FC Barcelona werd de centrale verdediger zowel aan Schalke 04 als Benfica verhuurd. Barcelona streek daar in totaal ook nog eens 3.5 miljoen euro van op. In totaal levert het Barcelona ruim 18 miljoen euro op, dat de club goed kan gebruiken in een periode waarin de club financieel in zwaar weer verkeerd.

Martens leidt met doelpunt ruime zege Barcelona Femení in

Barcelona Femení sluit seizoen af met monsterzege op Eibar