Kenmerkende zege voor Femení op bezoek bij Athletic Bilbao

FC Barcelona Femení is druk bezig met het afwerken van de laatste competitiewedstrijden van het seizoen 2020-2021. De beste ploeg van Spanje wist dinsdagmiddag af te rekenen met Athletic Bilbao: 0-4. Een ruime zege die past bij dit dominante seizoen.

Trainer Lluis Cortés rouleert behoorlijk in de slotfase van de competitie. Daardoor zitten veel goede speelsters wel eens op de bank. Dat gold gisteren voor Lieke Martens. Zij zag langs de kant dat de score na een kwart wedstrijd werd geopend door haar teamgenoot Patri Guijarro: 0-1. Nog voor rust werd de voorsprong verdubbeld door Barcelona Femení. Verdedigster Berta Bou wist het net te vinden bij haar debuut in de hoofdmacht.

Barcelona Femení kwam na de rust niet meer in de problemen. De wedstrijd werd na een kwartier spelen in de tweede helft in het slot gegooid door Asisat Oshoala: 0-3. In het laatste gedeelte sloegen de Catalanen nog één keer toe. Tien minuten voor tijd zorgde Alexia Putellas voor de 0-4 eindstand.