in ,

CryCry OMGOMG

‘Italiaanse interesse voor Jordi Alba; bod aanstaande’

Jordi Alba | FC Barcelona

Voor Jordi Alba ligt mogelijk een Italiaanse avontuur in het verschiet. Mundo Deportivo meldt dat Inter serieuze interesse heeft in de linksback. Volgens het medium is er zelfs een bod aanstaande.

Inter zag Ashley Young al vertrekken en dus heeft de kersvers kampioen van Italië behoefte aan een nieuwe linksback. Het zal niet gemakkelijk worden om Jordi Alba over te nemen van FC Barcelona. De Spanjaard staat nog tot en met de zomer van 2024 onder contract in de Catalaanse hoofdstad en kort geleden gaf hij nog aan dat hij zijn carrière graag wil afsluiten in Camp Nou. Daarnaast is hij een basisklant in het elftal van trainer Ronald Koeman.

Aan de andere kant is het niet onlogisch als Barcelona open staat voor een vertrek van Alba. De linksback is een grootverdiener bij de club en zijn vertrek zou de club wat financiële ruimte opleveren. Er gaat al langere tijd een gerucht dat Barcelona Jose Gaya wil overnemen van Valencia. Hij zou Alba kunnen opvolgen.

Jordi Alba is sinds de zomer van 2012 speler van FC Barcelona en hij werd meteen een vaste waarde. In de afgelopen jaren bleek de Spanjaard een goed koppel te vormen met sterspeler Lionel Messi. De linksback was regelmatig verantwoordelijk voor assists en wist ook zelf het net te vinden.

Domper voor FC Barcelona: Dembélé opnieuw weken out

Kenmerkende zege voor Femení op bezoek bij Athletic Bilbao