in ,

Martens en Femení schrijven historie met finaleplaats in Champions League!

FC Barcelona Femení is finalist van de UEFA Women’s Champions League 2019! De Spaanse ploeg won zondagmiddag ook de return tegen Bayern München met 1-0. De speelsters hebben hiermee historie geschreven.

Het is voor het eerst dat FC Barcelona Femení zich mag melden in de eindstrijd van de UEFA Women’s Champions Leauge. Vorige week zondag won het elftal van Lluís Cortés al met 0-1 in Duitsland door een doelpunt van Kheira Hamraoui. Ook in het uitverkochte Miniestadi waren de doelpunten door. De enige treffer werd vlak voor de rust gemaakt door Mariona Caldentey. Zij benutte een strafschop.

Na de rust bleef het tot het eindsignaal spannend. Twintig minuten voor tijd kreeg Kheira Hamraoui haar tweede gele kaart, waardoor ze er met rood af moest. Zij mist hierdoor ook de eindstrijd. Maar Barcelona hield het vol onder de ogen van 12.764 toeschouwers op de tribune. Dat betekende voor de club een nieuw record. Lieke Martens werd vlak voor tijd gewisseld en Stefanie van der Gragt bleef op de bank.

De finale van de UEFA Women’s Champions League wordt gespeeld op zaterdag 18 mei in Budapest. FC Barcelona Femení neemt het op tegen Chelsea of Olympique Lyon. Zij spelen later vandaag hun return. Het eerste duel werd met 2-1 gewonnen door de Franse titelverdediger.

Jasper Cillessen hoopt op nieuwe club

Cillessen is reserverol zat en aast op vertrek: “Hoop op een nieuwe club”

Campeones: voetbalwereld feliciteert Barcelona met nieuwe landstitel