in

Campeones: voetbalwereld feliciteert Barcelona met nieuwe landstitel

FC Barcelona kroonde zich zaterdagavond tot kampioen van Spanje. Met nog drie speelronden op het programma is de Catalaanse grootmacht niet meer te achterhalen door de concurrentie. Het elftal van Ernesto Valverde kreeg na afloop van de wedstrijd de nodige felicitaties via sociale media.

Andrés Iniesta vertrok afgelopen zomer naar het Japanse Vissel Kobe. De 34-jarige middenvelder speelde maar liefst zestien seizoenen voor Barcelona. In die periode boekte hij heel wat successen met de club. Tot gisteravond was hij samen met Lionel Messi de speler met de meeste landstitels in Catalaanse dienst. Een felicitatie van de voormalig aanvoerder kon dan ook niet uitblijven:

https://twitter.com/andresiniesta8/status/1122290705668296705

Toen Iniesta debuteerde in de hoofdmacht van Barcelona, was Carles Puyol al de grote leider van de defensie. Puyol speelde van 1999 tot en met 2014 onafgebroken in de Primera Divisíon en veroverde zes keer de Spaanse landstitel. Puyí feliciteerde ‘het beste team’ met de zevende landstitel in de laatste tien jaar:

https://twitter.com/Carles5puyol/status/1122238114469163010

Ongenaakbaar is misschien wel het beste woord waarmee je het Barcelona van dit kunt beschrijven. Met nog drie speelronden te gaan bedraagt de voorsprong op Atlético en Real Madrid respectievelijk negen en achttien (!) punten. Van de Madrileense clubs hoeft Barcelona zeer waarschijnlijk geen felicitaties te verwachten, maar enkele Spaanse clubs namen wel de moeite om de ongenaakbare kampioen te feliciteren:

https://twitter.com/UDLP_Oficial/status/1122238654754295808

Natuurlijk waren de vrouwen van de spelers van de landskampioen ook op de wedstrijd afgekomen. Die hadden uiteraard zin in een feestje. Shakira, de vrouw van Gerard Piqué, werd tijdens de wedstrijd al gespot door de camera’s van FC Barcelona en plaatste na afloop van de wedstrijd een filmpje waarin ze samen met de achterban de spelers toejuicht. ‘Campeones!

https://twitter.com/shakira/status/1122476692126228481

Mikky Kiemeney, de vriendin van Frenkie de Jong, nam alvast een voorschot op volgend seizoen. Haar vriendje speelt natuurlijk pas vanaf komende zomer in het shirt van Barcelona, maar om alvast een indruk te krijgen van het Spaanse kampioenschap dat Frenkie de komende seizoenen zal veroveren, was ze zaterdagavond al aanwezig in Camp Nou. Ze feliciteerde Barcelona na afloop dan ook met het kampioenschap:

/

Martens en Femení schrijven historie met finaleplaats in Champions League!

De statistieken: Barcelona overlegt geweldige cijfers in kampioensjaar