in

Nieuw record voor Messi: tiende landstitel in Catalaanse dienst

Lionel Messi heeft er sinds zaterdagavond een nieuw record bij. Dankzij de 1-0 overwinning op Levante is de 26e landstitel voor Barcelona een feit. De nieuwe titel betekent de tiende voor Messi in Catalaanse dienst. Een prestatie die nog niet eerder is geleverd door een speler van Barcelona.

Tot zaterdagavond deelde Messi het record van negen landstitels in het shirt van Barcelona met Andres Iniesta, de legendarische middenvelder die afgelopen zomer vertrok naar Japan. Messi en Iniesta waren jarenlang ploeggenoten in Barcelona en boekten het ene na het andere succes. Dat Messi het ook zonder Iniesta kan, bewijst hij dit seizoen. Ook zaterdagavond in de kampioenswedstrijd tegen Levante moest het van de kleine Argentijnse dribbelaar komen.

Lionel Messi debuteerde in het seizoen 2004/05 in het shirt van Barcelona. Op dat moment was van een hegemonie van Barcelona totaal geen sprake. Sterker nog, toen Messi zijn debuut maakte, stond Real Madrid op 29 landstitels en Barcelona op 16. De verhouding in Spanje is nu dus compleet veranderd. De 26e landstitel betekent de achtste landstitel in een tijdsbestek van slechts elf jaar.

De Koning van Rosario zit op zijn troon, omringt door zijn landstitels.
FC Barcelona shirtsponsor Rakuten

Barcelona ontvangt flinke bonus van sponsor na behalen landstitel

FC Barcelona

Samenvatting | Invaller Messi schiet Barcelona naar 26e landstitel 🏆