in , ,

Leeuwinnen openen WK met late zege; Martens en Van der Gragt in basis

De Oranje Leeuwinnen zijn het WK in Frankrijk goed begonnen. Met Lieke Martens en Stefanie van der Gragt in de basis werd Nieuw-Zeeland met 0-1 verslagen. Een late goal zorgde voor veel opluchting.

Nederland nam vanaf de eerste minuut het initiatief in de wedstrijd. Martens liet zich meteen zien met een aantal fraaie loopacties, maar tot een treffer leidde dit niet. Nieuw-Zeeland was voor de rust het dichtst bij de openingstreffer, maar de lat stond een openingstreffer in de weg.

In de tweede helft speelde Nederland nog meer naar voren. Hierdoor werd de tegenstander meer en meer vast gezet op de eigen helft. Maar echt grote kansen kwamen er niet. Vivianne Miedema was dichtbij, maar zij stuitte op de vijandelijke doelvrouw. Martens had het na rust wat moeilijker, waardoor ze haar stempel niet op de wedstrijd kon drukken. Jill Roord bleek uiteindelijke de reddende engel. De invalster kopte in de blessuretijd de bal tegen de touwen. De drie punten waren hierdoor een feit.

Zowel Lieke Martens als Stefanie van der Gragt speelde de hele wedstrijd. Laatstgenoemde moest nog even behandeld worden voor knieklachten, maar dit bleek mee te vallen. De Oranje Leeuwinnen komen zaterdag 15 juni opnieuw in actie. Dan is Kameroen de tegenstander.

Coutinho: de hoop van het Braziliaanse volk bij afwezigheid Neymar

Forbes: Lionel Messi bestbetaalde sporter ter wereld