in

Forbes: Lionel Messi bestbetaalde sporter ter wereld

Lionel Messi torent niet alleen op voetbalgebied ver boven de rest uit. Uit een lijst van Forbes, een zakentijdschrift uit de Verenigde Staten, blijkt dat de Argentijnse ster van FC Barcelona de bestbetaalde sporter ter wereld is. Met een inkomen van 127 miljoen dollar heeft Messi een straatlengte voorsprong op onder meer collega’s Cristiano Ronaldo en Neymar.

Het zakentijdschrift publiceerde eerder vandaag een onlineartikel waaruit blijkt dat Lionel Messi zijn waanzinnige inkomen voornamelijk te danken heeft aan het salaris dat hij opstrijkt. De aanvoerder van FC Barcelona en het nationale elftal van Argentinië verdient 92 miljoen dollar aan salaris. Daarnaast verdient hij ook nog eens 31 miljard aan sponsorinkomsten. Alhoewel Cristiano Ronaldo en Neymar de populairste voetballers zijn op social media en laatstgenoemde de laatste maanden meer te zien is in reclamespotjes dan op het veld, strijken zij in vergelijking tot Messi heel wat minder op. Met 109 en 105 miljoen dollar per jaar completeren Ronaldo en Neymar de top-drie.

De top-tien wordt verder gevormd door basketballers, rugbyers, een tennisser en een bokser. De complete top-tien van Forbes:

  1. Lionel Messi $127 miljoen
  2. Cristiano Ronaldo $109 miljoen
  3. Neymar $105 miljoen
  4. Canelo Alvarez $94 miljoen
  5. Roger Federer $93,4 miljoen
  6. Russell Wilson $89,5 miljoen
  7. Aaron Rodgers $89,3 miljoen
  8. LeBron James $89 miljoen
  9. Stephen Curry $79,8 miljoen
  10. Kevin Durant $65,4 miljoen

Leeuwinnen openen WK met late zege; Martens en Van der Gragt in basis

Messi PES2020

FC Barcelona ook komende vier jaar verbonden aan PES