in

De Jong over Valverde: ”Volgens mij een heel goede trainer”

De Jong en Bartomeu

Frenkie de Jong is komend seizoen speler van FC Barcelona. De middenvelder gaat daar waarschijnlijk te maken krijgen met trainer Ernesto Valverde, die op dit moment wel onder vuur ligt na zijn mindere prestaties van afgelopen maand.

“Kijk, hij wordt natuurlijk onder druk gezet door de media, maar je weet niet hoe dat binnen de club is”, aldus De Jong in gesprek met Veronica Inside. “Volgens mij is het een heel goede trainer. Vorig jaar heeft hij de dubbel gewonnen en nu is hij weer kampioen geworden met Barcelona. Hij zal vast wel iets kunnen, dus ik hoor wel hoe en wat.”

De naam van Ronald Koeman, bondscoach van het Nederlands elftal, is de laatste tijd vaker gevallen als mogelijke opvolger van Valverde. ”Nee, ik heb daar geen dolletjes over gemaakt met de bondscoach. Dat zou ook een beetje respectloos zijn richting Valverde. Hij zit er gewoon nog. Volgens mij is er niet zoveel aan de hand als iedereen zegt. Het zou ook gek zijn als ik daar nu over ga speculeren”, besluit De Jong.

Koeman maakte vandaag in gesprek met de NOS bekend sowieso niet te vertrekken naar Barcelona. “Als je na één seizoen nog een jaar te gaan hebt tot het EK, is dit niet het moment.”

Koeman sluit vertrek naar Barcelona uit

Van Gaal twijfelt: ”Hij moet eerst die spelers daar uit de basis spelen”