in

Koeman sluit vertrek naar Barcelona uit

Mocht Ernesto Valverde in de zomer toch vertrekken bij FC Barcelona, dan hoeft de club in ieder geval niet aan te kloppen bij Ronald Koeman. De coach van Oranje heeft in gesprek met de NOS aangegeven dat hij trouw blijft aan de KNVB.

”Ik heb mij geconformeerd aan de KNVB”, vertelde Koeman zondag aan de NOS. ”Als je na een seizoen nog een jaar te gaan hebt tot het EK, dan is dit niet het moment. Onder die speculaties kan wat mij betreft een streep gezet worden.”

Koeman werd de afgelopen weken als één van de mogelijke opvolgers van Ernesto Valverde genoemd. De coach van Barcelona kende een zeer zware maand mei, waarin hij met Barcelona de finale van de Champions League mis liep en bovendien de Copa del Rey niet wist te winnen. Zijn positie bij Barcelona is nog altijd onzeker. Voorzitter Josep Bartomeu steunt Valverde voor komend seizoen, maar de Spaanse media weet dat niet iedereen in het huidige bestuur tevreden is over Valverde. De Catalanen hoeven bij een eventueel vertrek in ieder geval niet aan te kloppen bij Ronald Koeman.

De Ligt-Transfer-FC Barcelona

De Ligt niet bezig met transfer: ‘Transferperiode niet eens begonnen”

De Jong en Bartomeu

De Jong over Valverde: ”Volgens mij een heel goede trainer”