in

De Ligt niet bezig met transfer: ‘Transferperiode niet eens begonnen”

De Ligt-Transfer-FC Barcelona

Matthijs de Ligt is voorlopig nog niet bezig met een transfer. Het talent van Ajax focust zich deze dagen volledig op het Nederlands elftal, dat in Portugal op jacht gaat naar de winst in de Nations League. In de media wordt al weken geschreven over een vertrek van De Ligt, maar de verdediger is daar zelf nog niet mee bezig.

”Nou kijk, het mooie is dat er al maanden iets in de kranten staat, maar de transferperiode is volgens mij nog niet eens begonnen”, zei de Ligt in gesprek met Veronica Inside. ”Ik probeer nu eerst het seizoen goed af te maken en ik denk ook dat het mijn plicht is. Daarna heb ik voldoende tijd om rustig over mijn toekomst na te denken.”

De Ligt wordt al weken in verband gebracht met een overstap naar FC Barcelona. Maar niet alleen Barcelona wil de verdediger deze zomer aantrekken, ook Paris Saint-Germain, Manchester United en Manchester City zouden jagen op zijn handtekening.

De verdediger van Ajax heeft voor zichzelf wel besloten dat hij op tijd duidelijkheid wil over zijn toekomst. De verdediger wil namelijk in de voorbereiding meedoen. ”Ja, dat zou wel ideaal zijn. Of dat nu bij een nieuwe club is of bij Ajax”, zegt de verdediger. ”Ik denk dat het belangrijkste is dat ik op tijd weet waar ik aan toe ben. Ik weet niet wanneer dat moment is, maar ik hoop zo snel mogelijk.”

Griezmann FC Barcelona

‘Griezmann niet langer topprioriteit voor Barcelona’

Koeman sluit vertrek naar Barcelona uit