in

Van Gaal twijfelt: ”Hij moet eerst die spelers daar uit de basis spelen”

Frenkie de Jong verkast deze zomer met veel verwachtingen naar FC Barcelona. Na een geweldig seizoen bij Ajax verwachten veel mensen dat hij een basisspeler wordt in Spanje. Louis van Gaal heeft zijn twijfels.

”Ik denk dat hij het daar heel moeilijk krijgt”, vertelt Van Gaal, voormalig trainer van Barcelona, bij de Tafel van Kees. ”Niet alleen vanwege een mogelijke andere rol. Hij moet eerst die spelers daar uit de basis spelen. Hij heeft wel het geluk dat Barcelona in de halve finales van de Champions League is uitgeschakeld, want dan is de status van die spelers ook anders.”

 Van Gaal is wel fan van de talentvolle middenvelder: ”Ik vind Frenkie ook een geweldige speler en ik denk dat hij wat kan bijdragen aan Barcelona. Maar ik vind Rakitic ook een geweldige speler. En Vidal heb ik nog willen kopen bij Manchester United en dat is vijf jaar terug.”

https://twitter.com/FOXSportsnl/status/1135108148824608768

Frenkie snapt uitspraken Van Gaal

Frenkie de Jong begrijpt Van Gaal wel. “Ik kan het wel begrijpen en kan me er wel in vinden. Ik vind het niet gek dat Van Gaal dat zegt. Volgens mij heeft hij het ook weleens eerder gezegd. Het is geen gekke uitspraak.”

De Jong en Bartomeu

De Jong over Valverde: ”Volgens mij een heel goede trainer”

Van der Gragt blij met Barcelona: ”Iedereen is bij elkaar betrokken”