in ,

Van der Gragt blij met Barcelona: ”Iedereen is bij elkaar betrokken”

Stefanie van der Gragt maakt sinds de zomer van 2018 deel uit van FC Barcelona Femení. De verdedigster kende een moeizaam eerste seizoen door meerdere blessures. Toch voelt ze zich goed in Spanje.

“Het zijn hier leuke en lieve mensen en het is echt één club”, aldus Van der Gragt in gesprek met FC Update. ”De president komt kijken bij ons, iedereen is bij elkaar betrokken. Basketbal, zaalvoetbal. Wij trainen waar de mannen ook trainen.”

Van der Gragt haalde met Barcelona Femení de finale van de UEFA Women’s Champions League. Ze begon op de bank in de wedstrijd tegen Olympique Lyon, die kansloos werd verloren met 4-1. “Je wilt helpen, maar je kunt niets doen. “Natuurlijk wil je een finale halen en winnen… De goals vielen ook wel erg makkelijk. Vier keer een voorzet door het midden en raak.”

Uiteindelijk stond Barcelona Femení met lege handen na het seizoen. De ploeg eindigde als nummer twee in de competitie en in het bekertoernooi werd verloren van Atletico Madrid Femenino. “Uiteindelijk kun je over dit seizoen niet tevreden zijn. Natuurlijk ben je trots dat je de CL-finale hebt gehaald en in de competitie van Atlético wint. Maar zij hebben alleen tegen ons punten laten liggen, dat is ook knap. En ze winnen van ons in de beker, dus we hebben geen prijs”, besluit Van der Gragt.

Van Gaal twijfelt: ”Hij moet eerst die spelers daar uit de basis spelen”

FC Barcelona-shirt-2019/20

FC Barcelona presenteert nieuw thuisshirt