Barcelona pijnlijk onderuit bij laagvlieger Real Valladolid

Het vergaat FC Barcelona niet zo goed als kersvers kampioen in de slotfase van de competitie. Na de 1-2 nederlaag tegen Real Sociedad van afgelopen weekend werd er dinsdagavond met 3-1 verloren bij Real Valladolid. Vooral na rust viel de ploeg van Xavi volledig uit elkaar.

Xavi koos ervoor om wat te rouleren en daardoor hadden onder meer Sergi Roberto, Eric Garcia en Pablo Torre een basisplaats. De Catalanen begonnen dramatisch aan de wedstrijd. Al in de tweede minuut moest een flinke tegenslag geïncasseerd worden toen Andreas Christensen de bal in eigen doel kopte. Nog voor het eerste kwart van de wedstrijd was verstreken kwam Real Valladolid ook op 2-0. De bal werd door de scheidsrechter op de stip gelegd na een vermeende overtreding van Garcia. Larin ging achter de bal staan en hij schoot ‘m keurig in de hoek. Barcelona kreeg voor rust nog een aantal goede kansen om terug te komen in de wedstrijd, maar de bal wilde er niet in.

In de rust vond een opvallende wissel plaats in het elftal van Barcelona. Marc-Andre ter Stegen bleef achter in de kleedkamer en Iñaki Peña mocht in de tweede helft het doel verdedigen. Voor de doelman betekende het zijn debuut in La Liga. Met hem tussen de palen zakte de landskampioen erg ver weg in de tweede helft. Bij vlagen werd de ploeg overlopen door degradatiekandidaat Real Valladolid, dat een kwartier voor tijd zelfs op 3-0 kwam toen Plata de bal tegen de touwen schoot. In eerste instantie ging de vlag omhoog wegens buitenspel, maar de VAR keurde het doelpunt goed na het bestuderen van de beelden. In de slotfase deed Robert Lewandowski nog wel iets terug namens Barcelona, maar dat maakte de nederlaag niet veel minder pijnlijk: 3-1.