Kersvers kampioen Barcelona in eigen huis onderuit tegen Real Sociedad

FC Barcelona is er niet in geslaagd om de ‘feestwedstrijd’ tegen Real Sociedad echt feestelijk te laten zijn. De kersvers kampioen van Spanje ging zaterdagavond op eigen veld met 1-2 onderuit tegen Real Sociedad, dat voor de wedstrijd een fraaie erehaag vormde.

Xavi kon niet over al zijn spelers beschikken in de eerste wedstrijd na het behalen van de landstitel. Pedri en Araujo ontbraken in de wedstrijdselectie wegens lichte klachten en Gavi was er niet bij door een schorsing. Desondanks stonden er veel spelers aan de aftrap die al het hele seizoen regelmatig basisspeler zijn. Zij konden niet voorkomen dat Real Sociedad al snel de leiding nam in Spotify Camp Nou. Na een fout van Jules Kounde kon Mikel Merino de bal hard tegen de touwen schieten: 0-1. Barcelona liet zich niet van de wijs brengen en ging direct vol op jacht naar de gelijkmaker. Na een kwartier spelen kopte Dembele de bal van dichtbij in, maar doelman Remiro kon nog net redding brengen. Kort daarna leek Kessie voor de gelijkmaker te kunnen zorgen na goed klaarleggen van De Jong. Echter greep op het laatste moment een verdediger van de bezoekers op knappe wijze in. Sociedad kreeg een aantal grote mogelijkheden om de voorsprong voor rust te vergroten, maar de scherpte ontbrak in de afronding.

In de tweede helft was goed te zien dat de energie snel weg liep uit het elftal van Barcelona. De dagen vol met feest hadden duidelijk effect op het spel van de kampioen. Real Sociedad haalde wel een goed niveau en verdubbelde twintig minuten voor tijd dan ook terecht de voorsprong. Sorloth kon alleen op het doel van Barcelona af en de Noor bleef ijzig klam oog in oog met Ter Stegen: 0-2. In de laatste minuut van de officiële speeltijd deed de thuisploeg nog wel iets terug. Robert Lewandowski kopte de bal tegen de touwen en dat was zijn 22e doelpunt in La Liga. De treffer kwam echter te laat om nog voor een goed resultaat te gaan.