in

Barcelona neemt met zege tijdelijk afscheid van Spotify Camp Nou

FC Barcelona heeft zondagavond met een goed gevoel tijdelijk afscheid genomen van Spotify Camp Nou. De ploeg van Xavi wist eenvoudig af te rekenen met middenmoter Real Mallorca: 3-0. Het was voorlopig de laatste wedstrijd die de Catalanen speelden in het eigen stadion.

Spotify Camp Nou gaat het komende seizoen flink verbouwd worden, waardoor er geen wedstrijden kunnen plaatsvinden. FC Barcelona zal daarom uitwijken naar het Olympisch Stadion in de stad. De kersvers landskampioen van Spanje wilde daarom zondagavond nog één keer schitteren in het huidige Spotify Camp Nou. De wedstrijd begon fantastisch, want binnen een minuut lag de bal voor het eerst in het net. Na een fraaie aanval met veel combinaties kon Ansu Fati de bal rustig binnen schuiven. Real Mallorca moest al snel verder met tien man na een harde overtreding van Amath Ndiaye. Hij kreeg in eerste instantie een gele kaart, maar die werd na ingrijpen van de VAR omgezet in een rode prent. Met zijn charge zorgde hij ervoor dat Alejandro Balde het veld met veel pijn moest verlaten. Kort na deze gebeurtenis wist Barcelona de voorsprong te verdubbelen. Opnieuw werd een mooie aanval succesvol afgerond door Fati.

In het tweede bedrijf had Barcelona, zoals je mocht verwachten, volledige controle over het duel. Kounde had kort na rust voor de 3-0 moeten zorgen, maar hij kopte de bal van dichtbij tegen de lat. Ook Ousmane Dembele kreeg een enorme kopkans. Hij zag zijn inzet vlak voor de doellijn gekeerd worden. Lewandowski was bijna trefzeker uit een vrije trap. Zijn poging spatte uiteen op de deklat. Gavi was even later wél trefzeker. Met een schitterende afstandsknal liet hij doelman Greif kansloos. Met dit voorlopig laatste doelpunt in Spotify Camp Nou bepaalde Gavi de eindstand op 3-0.

Het werd ook een speciale avond omdat Jordi Alba en Sergio Busquets afscheid namen van het Barcelona-publiek. Na een jarenlang dienstverband gaan zij de club na dit seizoen verlaten. Xavi gunde beide mannen een basisplaats. In de slotfase van de wedstrijd werden zij onder groot applaus naar de kant gehaald. Een prachtig afscheid voor twee spelers die heel veel hebben betekend voor de club.

Barcelona pijnlijk onderuit bij laagvlieger Real Valladolid

Busquets over vertrek: ”Denk dat ik beste beslissing heb genomen”