in

Busquets over vertrek: ”Denk dat ik beste beslissing heb genomen”

Jarenlang was Sergio Busquets een van de gezichten van FC Barcelona. Vanaf komende zomer zal de club verder moeten zonder de middenvelder, die besloten heeft om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Het was voor hem een lastige beslissing om te nemen.

”Het was helemaal niet makkelijk”, aldus Busquets in gesprek met RAC1. ”Er waren dagen dat ik dacht: ja, maar ook weer dagen dat ik twijfelde. Uiteindelijk denk ik dat ik de beste beslissing heb genomen. Daar kom ik niet meer op terug. Ik wil een nieuwe ervaring beleven. Ik heb drie of vier opties. Allemaal buiten Europa. Ik acht de kans niet groot dat ik bij een andere club in La Liga ga spelen. Ik weet ook niet of ik een wedstrijd tégen Barcelona zou kunnen spelen.”

Het speculeren over de opvolger van Busuqets is in volle gang. Hij heeft zelf wel iemand in gedachten die zijn plek goed in kan nemen. ”Mijn favoriete optie als nieuwe controleur is Rodri van Manchester City, maar ik begrijp dat zijn komst een heel lastig verhaal wordt. Als je binnen de club kijkt, is Nico González een goede optie.”

Barcelona neemt met zege tijdelijk afscheid van Spotify Camp Nou

Xavi over mogelijke terugkeer Messi: ”Deuren staan voor hem open”