in ,

Barcelona Femení overtuigend naar finale Copa de la Reina 2019-2020

Barcelona Femení mag zich gaan opmaken voor de finale van de Copa de la Reina 2019-2020. De Catalaanse vrouwen hadden donderdag in de halve eindstrijd geen enkele moeite met Sevilla: 6-0.

Het seizoen 2020-2021 is inmiddels begonnen, maar het toernooi om de Copa de la Reina van vorig seizoen wordt nog afgemaakt. Vandaag stond dus de halve finale tegen Sevilla op het programma. Lieke Martens mocht beginnen aan de wedstrijd, terwijl ze in El Clasico nog op de bank begon. Met de Nederlandse in het veld maakte Barcelona Femení in de eerste helft al korte metten met de vrouwen van Sevilla. Halverwege stond het al 4-0 dankzij doelpunten van Asisat Oshoala (2 keer), Patri Guijarro en Caroline Graham Hansen.

De spanning was al weg toen de bal aan het rollen werd gebracht voor de tweede helft. Maar Barcelona Femení liet nog wel iets zien. Twintig minuten voor tijd was het Melanie Serrano die voor de vijfde Catalaanse treffer zorgde. Kort daarna bepaalde Aitana Bonmatí de eindstand op 6-0.

Motie van wantrouwen aangenomen: Wat nu?

Puig vol zelfvertrouwen: ”Kan van waarde zijn voor deze geweldige club”