in

LOLLOL

Motie van wantrouwen aangenomen: Wat nu?

16.521 handtekeningen waren nodig en ze hebben die ruimschoots overschreden. De initiatiefnemers van de motie van wantrouwen hebben woensdag de nodige gevalideerde handtekeningen bereikt die nodig zijn om in de stemronde te komen tijdens het referendum later dit jaar. De positie van voorzitter Josep Bartomeu staat dan ter discussie.

Op dit moment kan geen enkel scenario worden uitgesloten. De kans is zelfs aanwezig dat de voorzitter in de komende weken af zal treden om een pijnlijk moment te voorkomen tijdens de stemmingen.

Nooit eerder heeft een voorzitter van FC Barcelona door zo’n procedure moeten aftreden. Op papier zou het ontslag officieel moeten worden gemaakt na een bestuursvergadering. Josep Bartomeu en zijn bestuur zullen naar verwachting dinsdag of woensdag opnieuw bij elkaar komen voor een vergadering. Dan zal een deel van het bestuur opnieuw druk uitoefenen op de voorzitter om af te treden.

Agenda

Als Bartomeu geen ontslag neemt en besluit om de stemming onder ogen te zien, moet het bestuur een datum tussen de komende 10 en 20 werkdagen voorstellen.

Dit zou op zijn laatst op 2 november kunnen zijn. Een periode die twee weekenden heeft: het weekend van 24-25 oktober (Tijdens de clasico in Camp nou) of 31 oktober en 1 november.

Om van de huidige richtlijn af te gaan moet ten minste 10% van de leden stemmen en ten minste 66% van de stemmen moet tegen Bartomeu zijn. Als dit het geval zou zijn, zou de entiteit in handen zijn van een raad van bestuur die binnen een periode van maximaal drie maanden verkiezingen moeten uitschrijven. De club kan dan in februari een nieuwe voorzitter hebben.

What do you think?

Written by BarçaSource

Ademt FC Barcelona en kan je op alle vragen over het FC Barcelona van NU antwoord geven.

Motie van wantrouwen stap dichterbij: Nog 1000 handtekeningen

Barcelona Femení overtuigend naar finale Copa de la Reina 2019-2020