in ,

Xavi meer dan tevreden: ”Hebben spectaculaire wedstrijd gespeeld”

FC Barcelona maakte zondagavond grote indruk op de internationale voetbalwereld door met 0-4 te winnen bij rivaal Real Madrid. Vooral het spel dat de Catalanen lieten zien was van een hoog niveau. Xavi heeft dan ook genoten van zijn ploeg.

”We waren hier absoluut de betere partij”, aldus Xavi na afloop van El Clasico. ”Als we op deze manier spelen, kunnen we van iedereen winnen. We hadden zelfs nog een grotere uitslag kunnen neerzetten. We hadden niet verwacht dat we zo superieur zouden zijn in hun stadion. Dit is een dag vol blijdschap voor alle supporters. Deze zege kan de dynamiek van het heden en de toekomst veranderen.”

De overwinning is zeer fraai, maar Xavi richt de blik al snel weer op de aankomende wedstrijden. ”Nu moeten we verder, met alle nederigheid in de wereld. We gaan het even vieren, maar daarna gaat de focus op Sevilla en de kwartfinale van de Europa League. Of we terug zijn, laat ik aan jullie. Maar ja, met dit idee en deze speelwijze willen we meedoen. We hebben erg goede spelers die genieten op het veld. We zijn een familie.”

Clasico FC Barcelona

Samenvatting | Real Madrid – FC Barcelona (0-4)

Trotse Frenkie de Jong: ”Waren heel comfortabel aan de bal”