Barcelona in enerverende oefenwedstrijd langs rivaal Real Madrid

FC Barcelona heeft de eerste overwinning in de voorbereiding te pakken. Na de 5-3 nederlaag tegen Arsenal won de ploeg van Xavi in Dallas met maar liefst 3-0 van rivaal Real Madrid. Er stond nog niks op het spel, maar beide teams maakten er een pittig potje van.

Barcelona kwam goed uit de startblokken en dat resulteerde in een vroege mogelijkheid voor Oriol Romeu. De nieuwste aanwinst schoot de bal door middel van een volley tegen de lat. Na een kwartier spelen kwam de Catalaanse ploeg wél op voorsprong. Een vrije trap werd niet in een keer op doel geschoten, maar via een variant werd Ousmane Dembele bereikt. De Fransman schoot de bal hard binnen in de verre hoek. Kort daarna kreeg Real Madrid een penalty en dus een ideale kans om de stand alweer gelijk te trekken. Vinicius Jr maakte geen gebruik van deze kans, want hij schoot de bal tegen de lat. Vlak voor rust kregen de Madrilenen drie enorme kansen kort achter elkaar. Vinicius Jr raakte de lat, Bellingham kopte de bal tegen de paal en een schot van Carvajal werd net voor de lijn gekeerd. Andreas Christensen en İlkay Gündoğan werden uit voorzorg naar de kant gehaald in de eerste helft. Naar verluidt zijn hun pijntjes niet ernstig.

In de eerste helft waren er al veel opstootjes voor een oefenwedstrijd en dat was in het tweede bedrijf niet anders. Dat zorgde voor best veel gele kaarten. De betere kansen waren voor Real Madrid, waarbij onder meer de lat werd geraakt door Tchouaméni en Vinicius Jr. Het tweede doelpunt van de avond werd toch ook door Barcelona gemaakt. Fermin Lopez, nog speler van Barcelona B, besloot het doel onder vuur te nemen van afstand en hij zag zijn inzet fraai binnen vliegen. In de blessuretijd werd het nog wat mooier toen Ferran Torres voor een 3-0 eindstand zorgde.