in ,

Trotse Frenkie de Jong: ”Waren heel comfortabel aan de bal”

FC Barcelona wist zondagavond eindelijk weer eens te winnen van rivaal Real Madrid. Na vijf opeenvolgende nederlagen in El Clasico sloegen de Catalanen dit keer keihard toe in het hol van de leeuw: 0-4. Het team blonk uit, maar duidelijk was ook dat Frenkie de Jong uitstekend speelde.

”We zijn superblij met deze overwinning”, liet Frenkie de Jong na afloop weten voor de camera van Ziggo Sport. ”We waren heel comfortabel aan de bal, vonden vaak de vrije man en speelden die situaties goed uit. Het was lekker om al in de eerste helft te scoren. Real is op z’n best als ze iets kunnen afwachten. Maar na onze openingstreffer moesten zij wat meer komen.”

Door de overwinning is het verschil met koploper Real Madrid verkleint naar 12 punten en Barcelona heeft nog een wedstrijd tegoed. De zege in Madrid zorgt voor veel vertrouwen, maar De Jong is wel realistisch over de titelkansen. ”Het verschil is nog wel groot en Real verspeelt over het algemeen niet veel punten. Je weet het nooit, maar we hebben het niet in eigen hand.”

https://twitter.com/ZS_Voetbal/status/1505886438143016960

Xavi meer dan tevreden: ”Hebben spectaculaire wedstrijd gespeeld”

Spaanse kranten vol lof: ‘Historische show in Santiago Bernabéu’