in ,

Nico González vertrekt bij Barcelona voor avontuur bij FC Porto

Nico González is definitief geen speler meer van FC Barcelona. De club maakte zaterdagavond bekend dat het de middenvelder heeft verkocht aan FC Porto. De vaste transfersom is 8,5 miljoen euro en de Catalanen hebben daarnaast een doorverkooppercentage in de overeenkomst opgenomen.

FC Barcelona heeft ook de optie om Nico voor een bepaald bedrag terug te halen als hij zich goed ontwikkelt in Portugal. De clubs hebben geen details bekend gemaakt over de terugkoopoptie. De doorgaans betrouwbare journalist Fabrizio Romano meldt dat om een bedrag van 30 miljoen gaat. Die optie kan uiterlijk in juni 2025 gelicht worden. De Italiaan schrijft ook dat het doorverkooppercentage maar liefst 40 procent bedraagt.

Nico González maakte sinds 2013 onderdeel uit van de jeugdopleiding van Barcelona. Hij kwam in de openingswedstrijd van het seizoen 2021-2022 tegen Real Sociedad voor het eerst in actie namens de hoofdmacht. Een paar maanden later beleefde hij ook zijn vuurdoop in de Champions League tegen Dynamo Kiev. Een jaar geleden verlengde hij zijn contract bij de club tot medio 2026 en vervolgens werd hij verhuurd aan Valencia. Voor die club speelde hij in totaal 26 wedstrijden en was hij één keer trefzeker. Van een rentree in het eerste van Barcelona is het daarna niet meer gekomen.

‘Ousmane Dembele dicht bij transfer naar Paris Saint-Germain’

Barcelona in enerverende oefenwedstrijd langs rivaal Real Madrid