in ,

Xavi lovend over Barcelona-spelers: ‘Groot deel is buitengewoon’

Xavi Hernandez was jarenlang onderdeel van het succesvolle FC Barcelona. De voormalig middenvelder volgt de club nog altijd en hij is bijzonder te spreken over een deel van de huidige selectie.

In gesprek met La Vanguardia laat Xavi zijn licht schijnen over een aantal spelers. ‘Marc-André ter Stegen lijkt mij de beste doelman ter wereld. Jordi Alba, in mijn ogen de beste linksback in de wereld. Gerard Piqué, de beste centrale verdediger ter wereld, Sergio Busquets, de beste verdedigende middenvelder ter wereld. en Lionel Messi, de beste speler ter wereld. Als je dan Luis Suárez, Frenkie de Jong en Arthur daaraan toevoegt, dan heb je spelers die Barcelona nog tien jaar kunnen laten winnen. De basis is goed.’

Na het ontslag van Ernesto Valverde werd Xavi benaderd om als hoofdtrainer terug te keren bij Barcelona. Hij wees het voorstel af. ‘Ik ben duidelijk dat ik ooit wil terugkeren naar Barcelona. Maar ik heb ook duidelijk gemaakt dat ik mezelf in een project zie dat vanaf de basis wordt opgebouwd en waarin ik de beslissingen neem.’

Heeft Braithwaite zijn laatste wedstrijd voor FC Barcelona al gespeeld?

Xavi

Xavi duidelijk over toekomst bij Barcelona: ‘Wil helemaal opnieuw beginnen’