in

Heeft Braithwaite zijn laatste wedstrijd voor FC Barcelona al gespeeld?

FC Barcelona wilde ten koste van alles een extra aanvaller toevoegen aan de selectie. De club maakte gebruik van een even speciale als vreemde dispensatieregel van de Liga. Martin Braithwaite maakte buiten de transferperiode de overstap naar Barcelona. De Deen lijkt zijn laatste wedstrijd voor de Blaugrana echter al gespeeld te hebben.

Bij zijn aanstelling als nieuwe trainer van Barcelona kreeg Quique Setién direct een flinke tik. Luis Suárez en Ousmane Dembélé zouden dit seizoen niet meer in actie komen. Daarnaast deed de club Abel Ruiz en Carles Perez van de hand, waardoor de spoeling voorin heel dun werd.

Door de blessure van Dembélé mocht Barcelona buiten de transferperiode alsnog de markt op om een vervanger te halen. De club nam Martin Braithwaite over van Leganés, dat 18 miljoen euro ontving. De Deen tekende in Camp Nou een contract tot de zomer van 2025.

Hard gelag

Hij debuteerde tegen Eibar met een assist en maakte ook in zijn volgende twee wedstrijden een degelijke indruk. Desondanks heeft hij, als we Sport moeten geloven, van het bestuur te horen gekregen dat hij weer op zoek mag naar een nieuwe club. Een hard gelag voor Braithwaite, die met de overstap naar Barcelona zijn droom zag uitkomen.

Geblesseerden keren terug

Maar kijkend naar de mogelijkheden die Setién voorin heeft, is een langer verblijf in Barcelona ook niet logisch. Suárez zit in de laatste fase van zijn herstel, terwijl van Dembélé wordt verwacht dat hij tijdens de voorbereiding weer bij de groep aansluit. Naast Lionel Messi en Antoine Griezmann heeft Setién ook nog Ansu Fati achter de hand, het juweel van La Masía.

Daarnaast is de kans aannemelijk dat Barcelona zich in de zomer versterkt met Lautaro Martínez of Neymar, wat een vertrek van Braithwaite niet meer dan logisch maakt.

Braithwaite tijdens zijn presentatie als nieuwe speler van Barcelona.

Barcelona verlaagt salaris van spelers en staf met 70 procent

Xavi lovend over Barcelona-spelers: ‘Groot deel is buitengewoon’